Listy
Aktualności

« poprzednie 8   
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39
   następne 8 »

» wyświetl same pytania
ODWAGA MORALNA i nauka


„Najnowszą historię medycyny przepełniają przykłady brutalnego tłumienia głosu nauki, gdy tylko ujawnia ona ryzyko związane ze szczepionkami” – R.F.Kennedy, Jr.

Poglądy głoszone przez firmy farmaceutyczne i skorumpowane rządowe organy nadzorcze w celu ochrony władzy i zysków pozostają dominującą siłą w nauce i polityce… Jeśli mamy nadal cieszyć się demokracją i chronić nasze dzieci przed siłami dążącymi do skomercjalizowania ludzkości, potrzebujemy odważnych naukowców takich jak Judy Mikovits, którzy są gotowi stanąć twarzą w twarz z władzą i powiedzieć prawdę...
□ Dr Mikovits karierę zawodową rozpoczęła w 1980 roku; uchodziła za jednego z najwybitniejszych ekspertów swojego pokolenia w dziedzinie badań nad retrowirusami, składem szczepionek i eliminowaniem powikłań. □ Retrowirusy to rodzina wirusów RNA (np. HIV); mają zdolność przepisywania informacji z RNA na DNA; wywołują wiele chorób jak AIDS czy niektóre nowotwory /za Wikipedia.

● Link do wywiadu: rumble.com/vk5wlo-drjm-xsp-sho-nappl-mp-4.html


● Judy Mikovits zawsze przedkładała naukową uczciwość nad osobiste ambicje; jest współautorką książki Pandemia kłamstw. Wysokie wartości wyniosła z domu rodzinnego. Jej ojciec uważał, że odwaga moralna to najrzadszy gatunek odwagi – jest to jedyna istotna cecha niezbędna do ocalenia świata

23.07.2021



Majowie nadal żyją
● Dlaczego w 2012 roku nie było końca świata?...



„Przesłanie Majów jest proste i czytelne... Przeszliśmy cztery cykle i cztery żywioły... 21 grudnia 2012 r. po raz pierwszy ludzkość wkroczyła w nowy, piąty cykl, tym razem związany z piątym żywiołem – eterem... Musimy wyjść ze swoich pudełek”… Teraz jest czas największego chaosu. Jesteśmy w trakcie nowych narodzin ludzkości, bolesnych, jak wszystkie narodziny... Przełom możemy zauważyć około”...

Link do artykułu:
www.onet.pl/styl-zycia/kobietaxl/dlaczego-w-2012-r-nie-bylo-konca-swiata-przeslanie-majow-dla-ludzkosci/j08cd76,30bc1058


20.07.2021



MULUC – Fala KSIĘŻYCA
● DYSONANS ● Przyczyna i skutek



Okres: 11 – 23.07.2021

Fala Czerwonego KSIĘŻYCA ma wiele do czynienia z prawem przyczyny i skutku. Teraz wszyscy znaleźliśmy się na „bankiecie konsekwencji”, a to, co widzimy wokół nas, to skutki naszej pychy i kolektywnego zaślepienia.

Impulsy wychodzące z tego poziomu świadomości dynamizują proces udrażniania kanałów przepływu informacji z wyższych poziomów świadomości do świadomości ludzi i dopingują do uwolnienia się spod panowania błędnie ukształtowanych autorytetów, przebrzmiałych systemów wiary i egocentrycznych przekonań.



● Fala KSIĘŻYCA otwiera przed tobą przestrzeń klarownego myślenia i światy intensywnych uczuć, abyś rozpoznał ich moc i odkrył, po co tu jesteś. Niewykluczone, że jako spirytualny wagabunda wciąż poszukujesz nauczycieli i przewodników, którzy daliby ci instrukcję na szczęśliwe życie. Im bardziej słuchasz opinii innych, tym trudniej jest ci przedrzeć się przez gąszcz cudzych prawd do Siebie. Dopóki tego nie zgłębisz, będziesz robić to, co zaproponują ci inni. Dlatego nie dziw się, jeśli los będzie aranżować coraz bardziej nerwowe sytuacje, które będą cię upominać: „obudź się, zaufaj sobie, podporządkuj rozum mądrości serca”. „Mądrość serca” oznacza tutaj odczucia, ale równie dobrze może być zastąpiona słowem intuicja lub sumienie.

● Nie zapominaj, że cechą MULUC jest bezkompromisowość, dlatego jego oczyszczająca siła jest przykra dla wszechwiedzącego ego. Uważaj więc, bo jeśli zdominują cię żądze, możesz stać się wyjątkowo niebezpiecznym „kaznodzieją”. Wtedy będziesz pięknie przemawiać do innych, lecz sam nie będziesz praktykować tego, co głosisz.



Medycyna RYBY

Nagualem Muluc jest RYBA, przynosząca ludziom medycynę oczyszczenia pamięci. □ Pojęcie „medycyna” oznacza „wszystko, co pomaga ci iść drogą piękna i współbrzmienia ze wszystkim”.



13-dniowe spektrum fali?

W przestrzeni MULUC dużym wyzwaniem jest uporanie się z pamiętliwością i tendencją do rozpamiętywania co by było gdyby oraz zakończenie wewnętrznych monologów, które czynią cię mniejszym niż jesteś.

● Zastanów się i powiedz: czy nie jesteś zbyt krytyczny wobec siebie lub innych? Albo przeciwnie – czy nie próbujesz się wywyższać, stroić mądre miny, wciąż pouczać ludzi, by dowartościować ego? Wiedz, że zarówno niskowartościowanie siebie, jak i megalomania są typowymi mechanizmami obronnymi, za którymi maskujesz swoją „cienką skórę”.




.....................................................................................................................

☼ Informacja ☼

Na początku tygodnia do wszystkich Darczyńców został wysłany listem priorytetowym nowy kalendarz na rok 3 Ziarna, 2021/22.


14.07.2021



12 lipca Warszawa
● PROTEST przeciw eksperymentom na niemowlakach i starszych dzieciach



W spotkaniu na warszawskiej „Patelni” – Placu przy Metro Centrum zapowiedzieli udział prawnicy i lekarze z Grupy C19, lekarze z PSNLiN, Stop NOP, Warszawski Bunt, Nie dla Covid 1984 i inni. Chrońmy polskie dzieci!

Eksperyment na dzieciach będzie polegał na wstrzyknięciu trzem grupom dzieci:
● od 6 miesięcy do 2 lat,
● od 2 lat do 5 lat,
● od 5 lat do 12 lat
preparatów inżynierii genetycznej mRNA firmy Pfizer w dawkach: małych, średnich i dużych w odstępie 21 dni.

Do przeprowadzeniu eksperymentu medycznego na zdrowych polskich dzieciach zgłosiło się osiem firm, o czym poinformowano na stronie rządowej USA.




● Prelegentami na poniedziałkowym wiecu będą m.in. dr Zbigniew Hałat, dr. med. Beata Wrodycka-Żytkowska/neurolog z PSNLiN, mec. Arkadiusz Tetela, mec. Marek Czarnecki z Grupy C19 i inni. Lekarze liczą na liczny udział i masowe wsparcie społeczeństwa.

□ Wiele ważnych, rzetelnych informacji znajdziecie na Fb PSNLiN, jak również na Fb Ewelina Gierszewska, lek. med. z Polskiego Stowarzyszenia Niezależnych Lekarzy i Naukowców.

► Jeśli rodzice nie zgodzą się na eksperymentowanie ze zdrowiem ich dzieci, to ofiarami sitwy szczepionkowej staną się zapewne bezbronne niemowlaki i sieroty z domów dziecka...

Naród, który nie chroni swoich dzieci, jest bez przyszłości
– zginie tak samo, jak zginęły jego wartości.


9.07.2021



Warto Rozmawiać
● Wywiad z dr Katarzyną Ratkowską



Warto posłuchać rozmowy Jana Pospieszalskiego z dr Katarzyną Ratkowską, psychiatrą, która dzieli się swoim doświadczeniem o prowadzonym przez nią leczeniu pacjentów z cowid przy użyciu amantadyny.

Link do wywiadu
www.facebook.com/284786781556387/videos/1495776254106928




4.07.2021



[4.07.2021] Skąd ten POŚPIECH?
● Kiedy koniec? ● Warianty „korony”



Według nazewnictwa WHO:
□ wariant brytyjski to Alfa,
□ południoafrykański – Beta,
□ brazylijski – Gamma,
□ indyjski” – Delta,
□ kalifornijski” – Epsilon,
□ kolejny brazylijski – Zeta,
□ nigeryjski – Eta, □ amerykański – Iota,
□ filipiński – Theta,
□ kolejny indyjski, a teraz kolumbijski – Kappa,
□ peruwiański/andyjski/od teraz także australijski – Lambda.

● Jak dotąd WHO wykorzystała 11 liter. Ale bez obaw, klasyczny alfabet grecki zawiera 24 litery, więc jest spory zapas...


Kiedy koniec ZARAZY?

Niezależnie czy się zaszczepimy czy nie, pandemia będzie trwała co najmniej do końca 2022 roku. Tak zostało postanowione, kropka. Kto postanowił?... Dowiecie się w dalszej części… Będą kolejne mutacje, nowe-stare obostrzenia, drugie, trzecie, n-te dawki wszczepianych preparatów. Na tym się nie skończy. Po koronawirusie rozpoczną się następne masowe szczepienia np. przeciw HIV czy malarii. Potem przyjdzie kolej na zwierzęta… Interes musi się kręcić!

Nie są to teorie spiskowe, lecz oficjalne informacje zawarte w dokumentach, opublikowanych w kwietniu i maju br. na stronie Fundacji Rockefellera i Międzynarodowego Funduszu Walutowego (MFW). Trzeci „proroczy” dokument to „Deklaracja Rzymska”, podpisana 21.05.2021 podczas szczytu G20 na temat zdrowia w Rzymie. – Tu dopiero włosy stają dęba na głowie, a oczy robią się okrągłe jak talerze! – Co za precyzja!…

□ Jeśli chcesz dowiedzieć się, kiedy koniec zarazy i jak ma być po, szczegóły pod linkiem www.youtube.com/watch?v=E1o6CY7U5hE


Skąd POŚPIECH szczepionkowy?

► 1 ● W dokumencie Fundacji Rockefellera,
zatytułowanym „Jeden za Wszystkich – Plan działania na rzecz finansowania globalnego wyszczepiania i zrównoważonego rozwoju” (!?) czytamy, że pandemia skończy się w 2022 roku pod warunkiem, że 70% populacji ziemskiej zostanie zaszczepiona przeciw covid-19. Bez tego nie da się uratować gospodarek ani klimatu. Fundacja wzywa rządy do podjęcia natychmiastowych kroków w celu zwalczenia pandemii i podaje, jak ma funkcjonować ten mechanizm… Wszystkie kraje mają przedstawić plany odbudowy na konferencji klimatycznej w Glasgow, zaplanowanej na 1–12 listopada 2021. – Co ma wirus do klimatu?!...
● Jak nie wiadomo co, to chodzi o pieniądze. Interes musi się więc kręcić. I tak, państwa mają nakręcać popyt, firmy farmaceutyczne produkować szczepionki, podatnicy bogatych krajów zrzucać się na fundusz szczepionkowy dla biednych krajów, potem grzecznie aplikować sobie najnowsze preparaty, a na koniec zdać sprawozdanie i czekać. Za sprawne wyszczepianie każdy kraj ma dostać fundusze na odbudowę gospodarek, ale na co wolno mu wydać pieniądze, o tym będą decydować globalne elity. /Dokument jest dostępny w jęz. angielskim na stronie Fundacji Rockefellera.


► 2 ● Dokument Międzynarodowego Funduszu Walutowego,
opublikowany w maju br., rozwija i precyzuje założenia planu Fundacji Rockefellera, spójne z agendą ONZ.


W dalszej części dokumentu MFW pokazana jest m.in. mapa świata i plan szczepień zróżnicowany dla poszczególnych krajów. Dla przykładu do 2022 r. Polska musi osiągnąć poziom wyszczepień 70-80 procent, a Wlk. Brytania, Francja i Australia tylko 60 procent. Dlaczego? Nie podano.


► 3 ● „Deklaracja Rzymska”,
to dokument podpisany w maju br. na zakończenie szczytu G20 /Global Health Summit, w którym 19 państw + UE zobowiązały się w ściśle określony sposób walczyć z pandemią i wypełniać 12 postanowień ujętych w deklaracji. Walce z pandemią mają towarzyszyć kampanie reklamowe, obostrzenia sanitarne (pkt 2 deklaracji) i permanentne generowanie emocjonalnego zapotrzebowania na szczepionki, by uzyskać zwrot kosztów (pkt 7). Podsumowując: pandemia ma doprowadzić do powstania korpo-państwa (pkt 6), a następnie poprzez ciągłe śledzenia zdrowia, np. kamery termowizyjne, biometria, alerty (pkt 8) oraz równość genderową (pkt 10) i intensywne selekcjonowanie ludzkich GENOMÓW (pkt 11) – zakończyć się zielonym dobrobytem (pkt 12).
● Wygląda na to, że w niedalekiej przyszłości człowiek ma się stać „żywą maszyną”, która nigdy się nie psuje, nie zadaje pytań, wydajnie pracuje, przynosi same zyski.
□ Jak to będzie wdrażane, opowiada polecany na wstępie film „Kiedy koniec zarazy?”. Narrator nie straszy, nie zanudza, nie osądza, lecz omawia każdy z 12 punków krótko, z pewną nutką „ironizującej niepewności”.

Trzy prorocze dokumenty opisują mechanizm wdrażania
sprawdzonej Heglowskiej taktyki:
PROBLEM ● REAKCJA ● ROZWIĄZANIE






4.07.2021



SINGAPUR: Powrót do normalności
● Covid-19 traktowany jak grypa
● Koniec statystyk i izolacji



Singapur jest pierwszym krajem, który ogłosił powrót do normalnego życia z covidem-19 tak jak żyje się z grypą czy innymi chorobami. Od teraz nie będzie już izolowania chorych, kwarantanny, wykluczeń ani ogłaszania codziennych statystyk zakaźności.

Na łamach gazety „The Straits Times”s singapurscy ministrowie handlu, finansów i zdrowia wyjaśnili społeczeństwu, że trzeba liczyć się z tym, że Covid-19 może nigdy nie odejść, a wirus będzie mutował, ale możliwe jest normalne z nim życie. Podobnie jest każdego roku z grypą. Zdecydowana większość chorych kuruje się w domu. Jest oczywiste, że osoby starsze i cierpiące na choroby współistniejące mogą ciężko zachorować, a niektóre nawet umrzeć. I tak samo jest z covidem - tylko niewielu chorych wymaga hospitalizacji. Na koniec dodali, że skoro nie można tego wykorzenić, to można przemienić pandemię w coś o wiele mniej zagrażającego, jak grypa czy wietrzna ospa i żyć dalej.

□ Czy podobne słowa rozsądku usłyszymy kiedyś od naszych władz?


26.06.2021





MASOWE szczepienia wyhodują wirusa-POTWORA
● Dość kłamstw!
● DOŚĆ primum corporate



Belgijski naukowiec Geert Vanden Bossche w liście otwartym do przedstawicieli świata nauki, rządów i WHO ostrzega, że masowe szczepienia grożą globalną katastrofą dla zdrowia całej światowej populacji i wzywa do natychmiastowego zaprzestania masowych szczepień. Naukowiec określa kampanie szczepionkowe wręcz mianem „przestępczych”.

„Zaszczepianie ogromnej liczby osób, niezależnie od tego, czy ich układ immunologiczny jest sprawny czy nie, doprowadzi do powstania licznych, niedających się poskromić mutacji koronawirusa… Może się okazać, że młodzi ludzie, których organizm świetnie sobie radził z SARS-CoV-2 w początkowym okresie pandemii, mimo szczepień nagle nie będą w stanie radzić sobie z mutacjami. Przeciwciała sztucznie wytworzone pod wpływem szczepionek są bardziej agresywne od naturalnych przeciwciał i w związku z tym szczepionki doprowadzą do przytłumienia naszego naturalnego systemu obronnego. Po pojawieniu się nowej mutacji nie będzie on już w stanie adekwatnie bronić się przed koronawirusem i stanie się zależny od kolejnych szczepionek. – Ludzkość ryzykuje przekształcenie raczej nieszkodliwego wirusa w potwora”, stwierdza Vanden Bossche.

W podobnym tonie wypowiadają się niezależni lekarze z grupy C19, którzy nazywają radę medyczną ds. covid-19 przy premierze „mafią medyczną zacierającą ślady zbrodni”. ► W kontekście apelu Vanden Bossche i wypowiedzi lekarzy i prawników grupy C19 nasuwa się pytanie, czy obecne zaszczuwanie zaszczepionych na niezaszczepionych i straszenie rodziców, że niezaszczepione dzieci będą zarażać swoich dziadków, nie jest próbą odwracania uwagi od źródła problemu, czynienia z niezaszczepionych winowajców i przygotowywania sobie alibi przez rządzących na wypadek, gdy mimo szczepień ludzie zaczną masowo chorować i umierać na skutek braku naturalnej odporności. Już dziś na covid umiera więcej zaszczepionych osób niż niezaszczepionych - tak wynika ze statystyk Ministerstwa Zdrowia.


Dość KŁAMSTW

Wiarygodność ministra zdrowia, ekonomisty Niedzielskiego, tak się ma do prawdy, jak wiara, że przemysł farmaceutyczny chce zdrowia dla ludzi, a przemysł zbrojeniowy pokoju na świecie.


Kilka dni temu weszłam na stronę mz.gov.pl, aby przejrzeć aktualne informacje dot. preparatów szczepionkowych i potencjalnych odczynów poszczepiennych, ale oprócz bełkotu o skuteczności szczepień, nie znalazłam tam żadnych konkretów. Nikt w Polsce nie sprawdza jakości przysyłanych preparatów, bo minister zdrowia wierzy producentom. Inne kraje badają wyrywkowo każdą partię „szczepionek” i jeśli znajdą groźne dla zdrowia zanieczyszczenia, zwracają je do producenta.

Tymczasem u nas nieustannie słyszymy: „Szczepienia są bardzo skuteczne i bezpieczne!” „Szczepmy się!” „Szczepmy nasze dzieci, aby nie zagrażały dziadkom!” – Ohydne!… Producenci „szczepionek” nie mają takiej pewności jak minister-ekonomista. Co więcej, pan Niedzielski posuwa się jeszcze dalej i w miejsce „primum non nocere” narzuca lekarzom zasadę „primum corporate”.




Poszkodowani zdani na siebie

Choć unikam prywatnych wątków, tym razem zrobię wyjątek i przytoczę kilka przykładów z bliskiego mi kręgu.

1 □ W kwietniu, mężczyzna 50+ (aktywny fizycznie, harleyowiec), trzy godziny po zaszczepieniu się preparatem AstraZeneca poczuł się bardzo źle, nie był w stanie wrócić do domu o własnych siłach, przez dwa tygodnie miał wysoką gorączkę, w dwudziestym dniu po szczepieniu nagle stracił wzrok. Rodzina zawiozła go na SOR. Najpierw zrobiono mu test PCR, potem pobrano krew i po 4 godzinach czekania zbadało go dwóch okulistów. Ich diagnoza brzmiała: w jednym oku wzrok utracony na zawsze, drugie oko być może uda się uratować, wyniki krwi są tragiczne. Mimo to o godz. 2 w nocy został odesłany do domu z zalecaniem pilnej terapii pod kontrolą okulisty. Następnego dnia rano stracił czucie w nodze i znów wożenie od lekarza do lekarza… Dopiero po pięciu dniach od utraty wzroku został przyjęty do szpitala. Po tygodniu pobytu i intensywnej terapii w jednym oku wzrok prawie odzyskał, w drugim nie. Gdy jego ogólny stan zdrowia się poprawi, czeka go zabieg wszczepienie stentów i bajpasów. Ten przykład nie został zgłoszony jako NOP, bo – nie do wiary!? – lekarz nie miał pewności, czy przyczyną była szczepionka… I tak, mężczyzna w sile wieku jeszcze dwa miesiące temu – dziś jest wrakiem człowieka. Z kolei jego starszy brat z chorobami przewlekłymi (m.in. cukrzyca i miażdżyca) nie miał żadnych dolegliwości ani po pierwszej, ani po drugiej dawce preparatu szczepionkowego Moderny; na ASTRAZeneca się nie zgodził. Być może dostał placebo.

2 □ Kobieta w średnim wieku po pierwszej dawce Moderny całą dobę miała gorączkę 38 st., kompletnie opadła z sił; po drugiej dawce przez równe 30 godzin miała gorączkę 40 st., której niczym nie można było spędzić, do tego katar, duszności, wymioty, każdy łyk wody powodował odruch wymiotny, nie miała siły poruszyć nawet ręką. Po tym gorączka nagle ustąpiła, ale kolejne dwa dni ćwiczyła utrzymanie równowagi w pozycji stojącej. Jak się zwierzyła, była przekonana, że nie przeżyje tego koszmaru. Powiedziała mi, że żadna siła nie zmusi jej do przyjęcia trzeciej dawki i następnych, a takie są w planach, nawet jeśli miałaby zwolnić się z pracy.

3 □ Młoda osoba 30+ po pierwszej dawce preparatu Moderny poczuła ogromną senność. Od razu po powrocie do domu około godz. 12, w ubraniu rzuciła się na łóżko i w tej jednej pozycji spała ponad dobę. Zaniepokojona rodzina zadzwoniła na nr 112. Okazało się, że jest to normalna reakcja poszczepienna pod warunkiem, że oddech jest równomierny. Dyspozytor zalecił regularnie kontrolować jej oddech i jeśli stałby się nierówny, natychmiast wezwać pogotowie. Wszystko zakończyło się szczęśliwie. Jedyna uciążliwość to bardzo silny ból ramienia, który utrzymywał się przez kilka dni.


Czego nie mówi nam minister?...

Od początku akcji „szczepmy się” minister „zdrowia”, choć chciałoby się powiedzieć „chorób”, zapewnia społeczeństwo o bezpieczeństwie i tylko lakonicznie wspomina o możliwości wystąpienia łagodnych odczynów poszczepiennych jak lekki ból ramienia czy gorączka. Niedawno raczył łaskawie donieść o możliwości wystąpienia zakrzepów, o czym niezależne ośrodki badawcze informowały już w ubiegłym roku. O zaburzeniach wzroku zapewnie „nie słyszał”, mimo że wie o tym EMA i WHO.



Europejski rejestr NOP

System Europejskiej Agencji Leków (EMA) do rejestracji niepożądanych odczynów poszczepiennych po niespełna 4 miesiącach funkcjonowania przestał działać – najzwyczajniej się zatkał, bo nie był w stanie przetworzyć tak wielkiej liczby napływających danych. Zakładany przez EMA limit rejestrów na okres 2021-2023 to 199 801 zgłoszeń. Ten stan osiągnięto w pierwszych miesiącach 2021 r. Już samo to dowodzi, czym ludzie są szczepieni.

□ Na marginesie: Warto wiedzieć, że w Polsce lekarz nie ma obowiązku zgłoszenia skutków poszczepiennych do rejestr NOP, jeśli osoba poszkodowana wyraźnie mu tego nie zleci. Wtedy ma obowiązek to zrobić. Trzeba jednak pamiętać, aby w dniu szczepienia zapisać numer serii i datę ważności szczepionki. Bez tego system NOP nie przyjmie zgłoszenia!


Uchylenie rąbka tajemnicy

Niezależni lekarze pytani o szczepionki dla VIPów odpowiedzieli: „Nie wierzcie przywódcom, którzy przed kamerami zaszczepili się na covid. Oni nie są tacy naiwni, by eksperymentować z własnym zdrowiem. W strzykawce nie było preparatu szczepionkowego, lecz neutralne dla zdrowia substancje z grupy adjuwantów”.


● Ten artykuł napisałam z myślą o rodzicach, którzy wciąż się wahają, czy zaszczepić swoje dzieci przeciw covid.


21.06.2021


» wyświetl same pytania

Twoje pytanie...
Imię i nazwisko:
E-mail:
Temat: *
Treść pytania: *
 

« poprzednie 8   
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39
   następne 8 »